+45 2016 1516 info@kropsakademi.dk

KST-uddannelsen

Tilmeld gratis Introkursus Tilmeld uddannelse Priser
 

På Dansk Akademi for Kropsterapi underviser vi i den biomekaniske Kranio-sakral-terapi, funderet i teknikker udviklet af amerikaneren John E. Upledger og franskmanden Alain Gehin.

Forudsætningen for at blive en dygtig Kranio-sakral-terapeut er både:
 • -at forstå kroppens opbygning, funktioner og processer, samt hvorfor og hvordan vi som behandlere påvirker dem
 • -at mestre teknikkerne og ikke mindst at opbygge erfaring med behandlingsformen.  
Uddannelsen er derfor bygget op i moduler, hvor hvert kursus bygger videre på det/de foregående, men hvor man efter hvert kursus er klædt på til at udføre en behandling, således, at man imellem kurserne kan opbygge erfaring og fortrolighed med teknikkerne.
 
Kurserne er delt op, så man kan tage enkelte kurser eller stykke det sammen til en hel uddannelse. Tager man hele uddannelsen på kontrakt inden for 2 år, gives der 10 % rabat på alle kurserne på uddannelsen. Betaler man hele uddannelsen inden opstart gives der 15 % rabat.
 
Når man har hele uddannelsen kan man ansøge om momsfritagelse for sin virksomhed. Dette foregår hos SKAT. 
 
Man kan også søge om RAB-registrering hos brancheforeningerne. Her er uddannelsen på forhånd godkendt af Foreningen for Kranio-Sakral- og Kropsterapeuter (kraniosakralogkropsterapeuter.dk)

Torsdag den 13. juni 2024 fra kl 17.00-19.00 afholder vi et introduktionsaften i KST-uddannelsen.
Det er gratis at deltage.
Tilmelding her er dog nødvendigt
TILMELD 

Uddannelsen ser ud som følger:
 
Oversigt over timeantal:
 
200 lektioner i anatomi/fysiologi (50 lektioner foregår som hold-undervisning modul 4.)
100 lektioner i sygdomslære/farmakologi
  10 lektioner i klinikdrift
 
250 lektioner i den primære behandlingsform (KST)
 
KST 1 24 lektioner
KST 2  24 lektioner
KST 3  24 lektioner
KST 4  24 lektioner
KST 5  24 lektioner
Nakke/skulder/arm  24 lektioner
Bækken/Ben/Fødder 16 lektioner
Ryg/korsben 16 lektioner
KST Børn 0-2  32 lektioner
Børn 3-14/børn medSærlige behov  32 lektioner
Organmassage 1 32 lektioner
  (272 lektioner)

Kendskab til anden alternativ behandling:
 
Psykologi   50 lektioner

Der kan frit vælges mellem følgende: (50 lektioner)
 
Triggerpunkter 32 lektioner
Zoneterapi  32 lektioner
Øreakupunktur 32 lektioner
Japansk lifting 8 lektioner
Graviditetsbehandling 16 lektioner
Organmassage 2 16 lektioner
Babyterapi 3 32 lektioner
Hotstone 16 lektioner
Meridian massage 32 lektioner
Link til hvornår kurserne afholdes
 

Hvad er Kranio-Sakral-Terapi?


Kranio-sakral-terapi er en meget blid men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med den hensigt at påvirke kroppen til selvhelbredelse.
 
I behandlingen arbejdes der med at fjerne spændinger og ubalancer i det Kranio-Sakrale system, som består af kraniets og ansigtets knogler, nakken, rygsøjlen, de store hinder der beskytter hjerne og rygmarv, korsbenet, halebenet samt cerebrospinalvæsken.
 
Dette gøres for at skabe de bedste ”arbejdsbetingelser” for nervesystemet. Når nervesystemet fungerer optimalt, vil det have en positiv effekt på hele kroppen, herunder også hormon- og immunsystemet. Kranio-sakral-terapi har derfor både en umiddelbar effekt, hvor væv afspændes og giver afslapning og velvære, men i lige så høj grad en effekt, som først opleves efter et par dage eller uger, når nervesystemet begynder at fungere bedre.
 
I Kranio-sakral-terapi arbejdes der med et meget blidt – næsten ikke mærkbart – tryk, som dog er særdeles effektivt. Denne blide behandling gør det muligt at behandle børn – både de helt små og de lidt større - og særligt sensitive personer, som normalt ikke kan lide berøring.
 
Behandlingsformen vinder mere og mere frem overalt, da den har vist sig at kunne noget som ingen andre behandlingsformer kan. Klienterne oplever således, at symptomer og diagnoser, som ikke har kunnet helbredes i det offentlige system, kan bedres betydeligt eller helt helbredes med Kranio-sakral-terapi.
 
Et stort antal børn kommer til verden med traumer, som kan skyldes deres vej gennem fødselskanalen, og det stress de udsættes for under selve fødslen. 
Andre pådrager sig fx faldtraumer senere i livet. Ens for traumerne er, at de kan sætte sig som skævheder eller stramt væv. Dette kan påvirke nervesystemet. Symptomerne kan være uro, kolik, problemer med at spise eller sove. Andre børn får problemer med tænder og tandstilling, hovedpine eller koncentration og indlæring.

Langt de fleste børn reagerer meget positivt på KST, og resultaterne er ofte rigtig gode allerede efter ganske få behandlinger. Børn kan behandles allerede samme dag de bliver født.
 
Kranio-sakral-terapi kan bl.a. afhjælpe:
 • Allergi
 • Anspændthed
 • Astma
 • Bekymringer
 • Depression
 • Forstoppelse
 • Hovedpine
 • Højt blodtryk
 • Irritabilitet
 • Indlæringsproblemer
 • Koncentrationsbesvær
 • Manglende lyst til sex
 • Mavesår
 • Menstruationsforstyrrelser
 • Rygsmerter
 • Tandskæren
 • Svimmelhed
 • Søvnbesvær
 • Umådeholden spisning
 • Øreproblemer / Tinnitus
 •  
 

Historie – kort fortalt


Kranio-sakral-terapi udspringer af Osteopatien, som blev grundlagt af den amerikanske læge Andrew Taylor Still. Osteopatien blev dengang primært praktiseret af læger, der som en del af deres uddannelse lærte en blid form for manipulation af organer og knogler.
 
Stills elev William Garner Sutherland opdagede i starten af forrige århundrede, at kraniets knogler bevæger sig indad og udad i en fast rytme svarende til den Kranio-Sakrale rytme. Han opdagede endvider, at påvirkning af kraniets knogler og indbyrdes bevægelse havde en positiv effekt på kroppen og dens nervesystem. På baggrund af dette udviklede han den Kraniale Osteopati.
 
I 1970’erne udviklede John E. Upledger en forenklet udgave af den Kraniale Osteopati og systematiserede teknikkerne således, at behandlingen kunne udføres af personer uden lægefaglig baggrund.
 
Kranio-sakral-terapien kom til Danmark i 1980’erne og behandlingsformen er siden da blevet mere og mere efterspurgt, hvilket skyldes behandlingens store effekt på områder, hvor ingen andre behandlingsformer virker.

Skoleejer Jannie Arvad, som tog sin uddannelse som Kranio-sakral-terapeut tilbage i starten af 2000, har været med hele vejen og har løbende taget kurser for at holde sig ajour med terapiformen.
Det er hende der, sammen med Krops- og Kranio-sakral-terapeut Janne Jeppesen, underviser på uddannelsen.
Begge brænder for terapiformen, og uddannelsen er derfor omhyggeligt sammensat for at give dig det bedste udgangspunkt for at blive en på alle måder kompetent Kranio-sakral-terapeut.

For at sikre et højt niveau, der er i overensstemmelse med reglerne for RAB-registrering, er uddannelsens indhold på forhånd godkendt til RAB-registrering hos blandt andet, Foreningen for Kranio Sakral- og Kropsterapeuter.
 
Der er ingen adgangskrav for at starte på KST-uddannelsen. Der skal dog sideløbende med uddannelsens start deltages i 50 lektioner Anatomi og Fysiologi med fysisk tilstedeværelse på modul 4.

 

Eksamen

Når man har afsluttet alle modulerne på uddannelsen, har man mulighed for at gå til en afsluttende eksamen.
Her skal man først bestå en skriftlig eksamen med 100 multiple choice spørgsmål, hvor 80 % skal besvares korrekt. Man har 3 timer til dette.
Derefter skal man op til en mundtlig eksamen med underviser og censor. 
Her skal der behandles et barn og en voksen. Hertil har man 30 minutter til barnet og 45 minutter til den voksne.
Efter eksamen får man med det samme svar på, om man er bestået begge eksamener.

Prisen for at gå op til eksamen er 2.200 kr.


Har du spørgsmål angående Dansk Akademi for Kropsterapi eller KST-uddanelsen, er du naturligvis meget velkommen til at sende os en mail på info@kropsakademi.dk eller ringe til os på 20161516, så får vi en uforpligtende snak om, hvad vi kan tilbyde på Dansk Akademi for Kropsterapi. Tilmeld gratis Introkursus Tilmeld uddannelse